A gyógynövények kerülnek a középpontba

Gyógy- és fűszernövényeket ismerhetnek meg magyarul és németül június 21-én azok, akik részt vesznek a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) alsóőri (Unterwart) közös sétáján.

MNO
2011. 06. 17. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Pannon kulináris elnevezésű programsorozat keretében kisebb nyelvtanfolyammal ér fel a június 21-i, keddi gyógynövénytúra. A nagyjából kétórás séta folyamán a túrához csatlakozók megismerhetik a növények német megnevezését, valamint az is, hogy mire és mikor lehet és érdemes felhasználni a szabadon gyűjthető gyógy- és fűszernövényeket.

Az évszakoknak megfelelő idei burgenlandi magyar programsorozat augusztus 31-én befőzéssel folytatódik az Alsóőri klubházban. Ugyanott szeptember 6-án gombaismertető előadást hallgathatnak majd meg az érdeklődők. A BMKE tervei szerint november 9-én közös főzést tartanak a klubházban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.