A ház udvarán találtak rá a szenvedő újszülöttre

Magára hagyott újszülöttet találtak egy pátrohai családi ház udvarán hétfőn; az életjeleket alig adó kisfiú állapotát a riasztott háziorvos és a mentők stabilizálni tudták, és a gyermeket kórházba szállították – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 20. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrségre telefonon érkezett bejelentés a magára hagyott újszülöttről. A kiérkező járőrök, miután gyenge életjeleket tapasztaltak a gyermeknél, azonnal értesítették a helyi háziorvost és a mentőket – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. A százados hozzátette: az orvos és a mentők megkezdték a kisfiú újraélesztését, és másfél órás megfeszített munka után annyira stabilizálni tudták az állapotát, hogy a nyíregyházi kórházba szállíthatták.

Az újszülöttet magára hagyó feltételezett anyát, egy 20 éves lányt is a kórházba vitték szakorvosi ellátásra – jegyezte meg a szóvivő. Az ügyben a szabolcsi rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást és szakértő bevonásával vizsgálja a körülményeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.