A hét „ezüstérmese” lett a San Marinó-i selejtező

Kiemelkedő nézettséget ért el az m1 az elmúlt héten négy válogatott sportesemény közvetítésével.

MNO
2011. 06. 15. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Televízió szerdai közleménye jelzi: a magyar–német női kézilabda világbajnoki selejtező első, június 5-i mérkőzését az AGB Nielsen adatai szerint a tévénézők tíz százaléka választotta. A 380 ezer fős nézettség mellett az elért közönség az 1,3 millió főt is meghaladta. A találkozó hajrájában egyszerre 680 ezren izgultak a képernyő előtt. A közönségarány a június 11-ei győri közvetítés alatt több volt, mint 13 százalék, a délutáni mérkőzést összesen háromszázezren nézték végig, az elért közönség pedig 750 ezer fő volt.

A labdarúgó-válogatott utolsó tavaszi Eb-selejtezőjét, június 7-én San Marino ellen főműsoridőben adta élőben az m1. A 600 ezer fő feletti nézettség 13 százalékos közönségarányt jelentett, a közvetítésbe 1,7 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, így ez volt az MTV második legnézettebb műsora a 23. héten.
A 18–49 éves férfiak közül minden hatodik az m1-et választotta a meccs alatt.

A június 8-i, Bosznia-Hercegovina elleni férfi kézilabda Eb-selejtező tét nélküli volt, hiszen a továbbjutást már korábbi remek teljesítményével elérte a válogatott. A csoportelsőségről döntő mérkőzés esetében 260 ezer fős nézettséget ért el az m1 (ez 5,8 százalékos közönségarányt jelent), de a sporteseménybe így is több mint egymillióan néztek bele. A nyáron – többek között – a kajak-kenu Eb-t és vb-t, valamint a sanghaji vizes világbajnokságot is közvetíti a Magyar Televízió.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.