A kártyán az áll: itt jártunk

Kártyát hagynak a rendőrök a lakók postaládájában az éjszakai járőrözéskor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcikán és térségében, jelezve, hogy éjjel is őrzik értékeiket és a környéken mindent rendben találtak.

MNO
2011. 06. 08. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek szerdán elmondta: a rendőrök akkor is szolgálatban vannak, ha éppen az állampolgárok nem látják őket, s hogy erről mindenki értesüljön, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai úgynevezett „Itt jártunk” kártyát hagynak a postaládákban.

A járőrök azokon a területeken, ahol éjszakai ellenőrzéseket végeznek, de jogsértésre utaló körülményeket nem találnak, értesítik erről az ott lakókat. Az üzenőlap tartalmazza az ellenőrzés tényét, időpontját, valamint a kapitányság valamennyi elérhetőségét. A kezdeményezés alapját voltaképpen azok a lakossági visszajelzések adták, amelyek szerint nem látják a rendőröket, nem tudnak velük kapcsolatot teremteni. A kapitányság vezetője ezért mintegy demonstratív és tájékoztató jelleggel rendszeresítette a kártyát; a rendszer bevált, a lakók üdvözlik ezt – tette hozzá Dobi Tamás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.