A klasszis átvette az irányítást Pécsen

Iványi Dalma csapatkapitány szerint nagyjából egy év kell a nehéz anyagi helyzetbe került Pécs 2010 női kosárlabdaklub rendbe tételéhez.

MNO
2011. 06. 07. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világklasszis irányító keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy folyamatban van többségi tulajdonossá válása a Sport Marketing Management 2007 Kft.-ben, amely az együttest működtető kft.-ben 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

„Már megvan a jelölt a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetői posztjára, és felvettük a kapcsolatot a játékosügynökökkel a kifizetések miatt, amelyeket határidőre teljesíteni fogunk – jelentette be a több mint százszoros válogatott kosaras. – A játékosok, alkalmazottak és beszállítók felé a fennálló lejárt, illetve le nem járt kötelezettség mintegy 160 millió forint, ezen felül a PNK Kft.-t 29 milliós jelzáloghitel kötelezettsége is terheli.” Iványi Dalma hozzátette: bízik benne, hogy a következő idényben is a csapatot erősíti majd az amerikai Kelsey Griffin és Alexandria Quigley, utóbbinak egyébként elkezdődött a honosítása.

A pécsieknek szerdáig kell bemutatniuk a nemzetközi szerepléshez a banki garanciákat a magyar szövetségnél (MKOSZ), de a klub a határidő kitolását szeretné elérni. Ezzel kapcsolatban Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MKOSZ-nek a héten le kell adnia a szükséges papírokat az európai szövetségnél.

Múlt héten a pécsi városvezetés elfogadta Iványi Dalma felajánlását, így mégis kész együttműködni a női kosárlabdaklub résztulajdonosával. A játékos felvetette, hogy többségi tulajdonosa lesz az SMM Kft.-nek. Korábban Páva Zsolt polgármester kijelentette, hogy a 49,24 százalékban tulajdonos önkormányzat semmilyen formában nem kíván együtt dolgozni az SMM Kft.-vel, és az a célja, hogy új csapatot építsen fel teljesen új alapokon, új koncepcióval és új személyekkel.

„Mindössze három feltételt kértem Iványi Dalmától, amelyekkel ő maga is egyetértett – írta akkor nyílt levelében Páva Zsolt. – Az új tulajdonosi struktúrával rendelkező Pécsi Női Kosárlabda Kft.-nek teljesen új ügyvezetéssel kell működnie. A közpénzek útját és felhasználásának módját a lehető legszigorúbban ellenőrizni fogjuk. Mindezek mellett pedig alapos gazdasági átvilágítást is kezdeményezünk.”

Az együttest működtető PNK Kft.-nek több mint tíz éve Rózsa Gábor az ügyvezetője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.