A leglustább városok listája

Lustasági várostoplistát állítottak össze az Egyesült Államok nagy településeiről: a leginkább ücsörgős lakosságú a Kentucky államban lévő Lexington, a leglelkiismeretesebben pedig Seattle (Washington állam) népe mozog.

MNO
2011. 06. 27. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A renyheségi térkép a Men’s Health című amerikai magazinnak köszönhető. A lajstrom egyebek között a következő szempontok alapján alakult ki: a lakosság testedzési gyakorisága, a tévénézés heti hossza, a videojátékok vásárlásának mennyisége, a vénás trombózisok gyakorisága (az utóbbi szorosan összefügg a mozgáshiányos életmóddal).

Az eredmény: Lexington után Indianapolis (Indiana állam) és a Mississippiben lévő Jackson lakói a legtunyábbak. Őket követi az oklahomai Tulsa és Oklahoma City lakossága. Általában is elmondható, hogy a déli államok a lustábbak, ami összefügghet a melegebb időjárással. Csakhogy Kalifornia is délen van, mégis aktívabbak lakói, Seattle után San Francisco és Oakland (a kaliforniai) a második és a harmadik legsportosabb nagyváros az Egyesült Államokban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.