A legnagyobb rendezvényként számon tartott fesztivál lesz Tatán

Számos zenei programmal és bemutatóval, kirakodóvásárral és borkóstolással is várja az érdeklődőket a Komárom-Esztergom megye legnagyobb rendezvényeként számon tartott Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán a hétvégén.

MNO
2011. 06. 23. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményt 18. alkalommal rendezik meg, ezért akik idén ünneplik 18. születésnapjukat, ingyen belépőt kapnak. A fellépők között megtalálhatók a tehetségkutatók nemrég felfedezett reménységei, Janicsák Veca és Tolvai Renáta, valamint a hazai könnyűzene nagyobb rajongótáborral rendelkező előadói, a Magashegyi Underground és a Kafkaz. Az idősebbek figyelmére a dixielandzenekarok számítanak, de olyan fellépők is színpadra lépnek majd, mint a Neoton Família vagy Nagy Feró. A hazai előadókon kívül az In the Summertime című slágerével zenetörténetet író brit banda, a Mungo Jerry szereplésével pedig egy világsztárral is bővül az idei kínálat.

Az összművészeti fesztivál elsősorban a családosok kedvence. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan mintegy 120 ezer érdeklődőt várnak az eseményre. A hagyományos kirakodóvásár helyszínei a Várkanyar és a tóparti sétány, az Öreg-tavon pedig sportesemények és bemutatók – köztük látványos repülőshow – várják a látogatókat. Idén az Esterházy-kastély udvarában várja látogatóit a Borudvar. A borbarátok a helyi termelésű olaszrizlingek, Irsai Olivérek vagy éppen cserszegi fűszeresek, királylánykák mellett a messziről érkezett vendégpincészetek – idén a tokaji Degenfeld és a villányi Vylyan, valamint a Polgár Pincészet – borait is megkóstolhatják.

A fesztivál részletes programkínálatáról a www.tataifesztival.hu oldalon olvashatnak a látogatók, de érdemes követni az esemény Facebook-oldalát is, ahol rendszeres játékokkal, hírekkel, aktuális információkkal várják az érdeklődőket a szervezők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.