A lehető legkorszerűbb lesz

Megkezdődött Tiszaújvárosban a szennyvíztisztító telep rekonstrukciója, a kivitelezés 650 millió forintba kerül, a munka 2012 nyarán fejeződik be, a hat hónapos próbaüzemet követően 2013. január végén áll üzembe a létesítmény – mondta Marozsák Péter, a tiszaújvárosi önkormányzat többségi tulajdonában lévő Tiszaszolg Kft. ügyvezető igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 06. 27. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városi szennyvíztisztító lényegében elavult, ezért vált szükségessé korszerűsítése – közölte Marozsák Péter. Bráz György, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város szocialista polgármestere arról szólt, hogy bár uniós és hazai forrásra is pályáztak, nem nyertek. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a Tiszaszolg Kft. saját erőből és banki hitelből korszerűsíti az 1976-ban átadott szennyvíztisztítót. A 650 millió forintba kerülő beruházáshoz az önkormányzati tulajdonban lévő társaság 25 százalékos önerőt biztosít, a kivitelezéshez szükséges többi pénzt bankhitelből fedezik.

A megújuló szennyvíztisztító a lehető legkorszerűbb lesz, a munkafolyamatokat számítógép-vezérlés irányítja, mind a mechanikai, mind pedig a biológiai tisztítás jószerivel teljes lesz, egy úgynevezett utószűrő segítségével pedig olyan tisztított víz kerül majd a Tiszába, amelynek élővilágát semmiféleképpen nem veszélyezteti.

A napi 3600 köbméter szennyvíz tisztítására alkalmas tiszaújvárosi létesítmény kivitelezését közbeszerzésen az Adeptus-H Zrt. és a Hídépítő Zrt. alkotta konzorcium nyerte, a telep Tiszaújváros mellett a szomszédos Sajószöged, Sajóörös és Nagycsécs szennyvizét is fogadja és tisztítja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.