A mátraszentistváni Sípark 140 milliós fejlesztése

A Nemzeti Fejlesztési Terv támogatásával kibővült a hóágyúrendszer, téli-nyári csúszdapálya és a Mátra élővilágát bemutató tanösvény létesült annak a 144 millió forintos beruházásnak a keretében, amelyet a mátraszentistváni Síparkban hajtottak végre. – jelentette be a Síparkot működtető cég marketingigazgatója.<br /><br />

MNO
2011. 06. 20. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Észak-magyarországi Operatív Programra benyújtott pályázat nyomán 72 millió forintot nyert a Sípark központi éttermének bővítését is érintő fejlesztéshez az üzemeltető Digitroll Kft. – közölte Kőrösi Gergő.

Ugyanakkor a gyermekek síoktatását segítő eszközöket is beszereztek a projekt keretében. A síeléshez kapcsolódó beruházások már az elmúlt év végére elkészültek, a tanösvény pedig tavasz óta várja a látogatókat – tette hozzá.

A marketingigazgató emlékeztetett arra, hogy a 9 hektáros síparkban nyolc sípálya és 7 felvonó üzemel. A fejlesztésnek köszönhetően mintegy 90 napon keresztül tudják fogadni a síelőket. Ez évente 30-40 ezer látogatót jelent szezononként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.