A megújult MOM Kulturális Központ várja látogatóit

A felújított MOM Kulturális Központ már a nyáron is várja a látogatókat, szeptember utolsó hétvégéjén pedig kétnapos évadnyitó fesztivállal tárja ki teljesen kapuit a közönség előtt.<br /><br />

MNO
2011. 06. 22. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári időszakban külsős partnerek által szervezett rendezvényeknek, mozgásos, rekreációs klubnak, tanfolyamoknak ad helyet a központ, valamint megújult környezetben újra elindul a nagy népszerűségnek örvendő „mozikert”, amely a régi kertmozik hangulatát idézi. A szabadtéri filmvetítésekre július 6-tól augusztus 31-ig minden szerdán este kilenc órától várják a látogatókat – tájékoztatta az MTI-t Hambuch Gerda, az intézmény vezetője.

A Hegyvidéki Önkormányzat által alapított és támogatott, megújult központ őszi évadnyitója szeptember utolsó hétvégéjén lesz az Újra nyitás, nyitás az újra elnevezésű fesztivál keretében. A Sirály sétányon gasztronómiai és népművészeti vásárral, népi mesterségeket bemutató standokkal és népzenei műsorral készülnek, valamint a MOM Központ szabadtéri színpadán és belső kertjében családi programokkal, gyermekeknek és felnőtteknek szóló koncertekkel, a házban pedig kiállításokkal, egyéb színes produkciókkal várják az érdeklődőket.

„Az új szolgáltatások bemutatása mellett szeretnénk az emberekkel megismertetni a MOM Kulturális Központ egyéb szerepvállalásait is. A zöld gondolat jegyében például megújult a biopiac, amely régen is a ház közkedvelt programjai közé tartozott, valamint érdemes kiemelni, hogy Magyarországon egyedülálló módon az intézmény hűtése és fűtése környezetbarát megoldással működik, a szennyvíz hőjének hasznosításával” – mondta Hambuch Gerda.

Számos fejlesztés történt az épületben. Az akadálymentesen megközelíthető belső terekben modern közönségtájékoztató rendszer, különleges kialakítású büfé és büféterasz, illetve egy nagy befogadóképességű, díjtalanul használható (wifi) számítógép-állomással szeretné az intézmény a látogatói igények legszélesebb skáláját kielégíteni – ismertette a változásokat a központ vezetője.

Természetesen továbbra is együttműködnek a Hegyvidéki Önkormányzat oktatási, nevelési és szociális intézményeivel, hogy a központ alapvető feladatát, a lokális közművelődés biztosítását elláthassa, valamint kiszolgálnak és segítenek olyan szervezeteket is, amelyek nem köthetők egyértelműen a XII. kerülethez, de tevékenységük, jótékonysági szerepvállalásuk és környezettudatos gondolkodásuk megegyezik az intézményével.

Arra a kérdésre, hogy a MOM Kulturális Központ a továbbiakban is helyet ad-e a régi kedvelt kluboknak, társasköröknek és foglalkozásoknak, Hambuch Gerda azt válaszolta: „Nagy örömünkre és megelégedésünkre szolgál, hogy partnereink az átmeneti időszakban is kitartottak mellettünk, és a szűkösebb lehetőségek ellenére is együttműködőek maradtak. Az új épületben ezentúl még barátságosabb, számos igényt kiszolgáló, minőségi környezetben folytathatják, sőt bővíthetik tevékenységüket.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.