A megújult Siklósi Várszínház várja látogatóit

Széles társadalmi rétegeknek kínál tartalmas, vidám, szórakoztató programokat július 1. és augusztus 19. között a felújított Siklósi Várszínház.<br /><br />

MNO
2011. 06. 20. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban megújult vár udvarán nyolc színjáték összesen huszonhárom előadására és két koncertre várják a közönséget – mondta el Balikó Tamás, a Siklósi Várszínház Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője hétfőn Pécsett tartott sajtótájékoztatóján. Megjegyezte: a repertoárban más helyszíneken nagy sikerrel bemutatott vendégprodukciók szerepelnek, a várszínház ugyanis a vár rekonstrukciója okán idén még nem tud saját előadásokkal előállni.

Balikó Tamás közölte: a várudvaron színpad és négyszáz embert befogadó nézőtér épült. A koncerteken nem lesznek ülőhelyek, így azokra több mint ezer ember válthat jegyet. A várszínház tízezer embert vár nyári programjaira és pénzügyileg nulla körüli eredményt remél.

Marenics János, Siklós független polgármestere arról szólt, hogy a siklósi vár több mint másfél milliárd forintból újult meg, és másfél év után május végén nyílt meg újra a látogatók előtt. Az Európai Unió és a Norvég Alap forrásaiból finanszírozott munkálatok keretében látogatóközpontot építettek, felújították a barbakánt, a felhajtóhidat, a Dorottya-kertet, a várkápolna belső tereit, s egyebek mellett kibővítették a kiállítóhelyiségeket is.

A polgármester úgy vélte: a felújítás után a várszínház működése hozzájárul a vár idegenforgalmának újraindításához.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.