A Moody’s továbbra se kegyel minket

A Moody’s nemzetközi hitelminősítőnél nincs felülvizsgálat alatt Magyarország szuverén adósságának a besorolása – válaszolta a Reutersnek e-mailben szerdán a hitelminősítő szóvivője.

2011. 06. 08. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Moody’s Baa3 kategóriába sorolja Magyarországot leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással” – jelezte a szóvivő. „Ez azt jelenti, hogy a következő egy-másfél évben fennáll a kockázata annak, hogy a besorolás lejjebb kerül.”

A másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings a héten hétfőn stabilra javította a magyar szuverén adóskockázati besorolások kilátását a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a magyar kormány által bejelentett költségvetési intézkedések bizalomerősítő hatásával indokolva a lépést. A cég illetékes igazgatója akkor azt mondta, hogy a magyar kormány által idén ismertetett konszolidációs intézkedések ellensúlyozzák a tavalyi kedvezőtlen folyamatokat. A kilátás stabilizálása azt jelenti, hogy a nemzetközi hitelminősítő levette a napirendről a magyar adósosztályzatok visszaminősítését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.