A NATO-miniszterek már a Kadhafi utáni helyzetre készülnek

Líbia lesz a legnagyobb érdeklődéssel várt téma a NATO-tagországok védelmi minisztereinek szerdai és csütörtöki brüsszeli találkozóján, és előzetes közlések szerint ezen a szövetség már a Moammer el-Kadhafi jelenlegi vezető távozása utáni helyzetre is igyekszik felkészülni.

MNO
2011. 06. 08. 5:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli miniszteri találkozó – amelyen részt vesz a magyar honvédelmi tárca vezetője, Hende Csaba is – másik témája az afganisztáni helyzet lesz. Ezzel kapcsolatban Rasmussen emlékeztetett: világos menetrenddel rendelkeznek arra, milyen ütemezésben veszik át az ellenőrzést az afgán erők az egyes tartományokban.

Találkoznak a miniszterek orosz kollégájukkal is. A NATO–orosz tanács keretében tartott megbeszélésen egyebek között várhatóan a nemzetközi műveletekről esik majd szó, illetve a rakétavédelem terén folytatandó együttműködésről, amely kapcsán orosz részről a közelmúltban ismét aggályokat fogalmaztak meg. Áttekintik a miniszterek azt is, hogyan áll a NATO belső reformjainak megvalósítása.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.