A nép dönthet a megszorításokról Görögországban

Népszavazást fontolgat a görög miniszterelnök a további megszorító intézkedésekről, amelyekre azért van szükség, hogy az ország megkaphassa a 110 milliárd dolláros nemzetközi hitelcsomag következő részleteit. Eközben Athénban mindennapossá váltak a demonstrációk a szigorítások ellen.

MNO
2011. 06. 07. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kész vagyok arra, hogy a sorsdöntő változások idején akár népszavazás is legyen a lehető legszélesebb konszenzus érdekében” – fogalmazott Jeórjiosz Papandreu a hétfői éjszakába nyúló maratoni kormányülésen. Papandreu az ülés után kiadott közlemény szerint felszólította a belügyminisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket, amely lehetővé tesz egy ilyen lépést, „amennyiben erre szükség lesz”.

Görögországban már eddig is komoly megszorításokat vezetett be a kormány, de ezek nem hozták meg a szükséges eredményt, a nemzetközi hitelezők szerint további lefaragásokra van szükség, ha Athén meg akarja kapni a csomag következő részleteit. Az új program további adóemeléseket, kiadáscsökkentéseket, a közszféra további karcsúsítását helyezi kilátásba, és mintegy 50 milliárd eurós privatizációt is magában foglal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.