A patak is megfertőződött

A német hatóságok szerint nem kell járványtól tartani azután, hogy kólibaktériumot mutattak ki egy patakban, Frankfurt közelében. A helyieket nyugalomra intették, és azt kérték tőlük, hogy ne öntözzenek a fertőzött vízzel. A kólibaktérium eddig 39 ember halálát okozta, 700-an pedig még mindig életveszélyben vannak.

MNO
2011. 06. 20. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik Frankfurt környéki patakban mutatták ki a szakemberek a veszélyes kólibaktériumot. Egyelőre vizsgálják, hogyan került a vízbe a kórokozó. A hatóságok szerint a környék lakóinak nincs okuk a pánikra, és szerintük az ivóvízkészlet megfertőződésétől sem kell tartani. – Azt tanácsoljuk a lakosságnak, hogy ne fürödjenek a folyóvizekben. Másrészt azt kérjük, hogy a kertekben se használják locsolásra az itteni vizet – mondta Stefan Grüttner tartományi szociális miniszter.

A német egészségügyi hatóságok szerint lassul a fertőzés terjedése, napról napra kevesebb új beteget regisztrálnak, de így is 700 ember van életveszélyben a kórházakban.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.