A Pécs 2010 nélkül rendezik meg az Euroligát

A Pécs 2010 nevezését nem hagyta jóvá a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), így a baranyaiak nem indulhatnak a következő idényben a legrangosabb európai klubsorozatban, az Euroligában.

MNO
2011. 06. 24. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKOSZ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az európai szövetség (FIBA Europe) nem fogadta el nevezésekre vonatkozó halasztási kérelmét, amit 15:30 óráig kellett leadni a jelentkezéseket. „A minősítő bizottsággal történt konzultáció után, valamint a benyújtott dokumentumok értékelése alapján – különös tekintettel az adóhatósági- és vámigazolás hiányára – a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének nem áll módjában a Pécsi Női Kosárlabda Kft. Női Euroliga (ELW) nevezését jóváhagyni” – olvasható a közleményben.

Az MKOSZ vezetése döntéséről levélben tájékoztatta a klub ügyvezetőjét, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a nemzeti bajnokság nevezési határidejére sikerül az előírt feltételeket maradéktalanul teljesíteniük a pécsieknek.

A magyar szövetség elnöksége múlt hét csütörtökön a nőknél az MKB-Euroleasing Sopron (Euroliga) és a SEAT Lami-Véd Győr (Európa Kupa), a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE (mindkettő Eurochallenge Kupa) nevezését fogadta el, míg a Mediteam Szeged és a Pécs 2010 jelentkezését visszautasította. Utóbbi esetében az MKOSZ június 30-ig haladékot kért, de ezt elutasította a FIBA Europe, míg előbbi esetében a csapat működtetését átvevő gazdasági társaság nem tudott megállapodni egy játékosával a tartozás átütemezéséről, az együttes sem az Európa Kupában, sem a magyar bajnokságban nem indul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.