A Reichstag elpusztítását tervezte

A Neue Kronen Zeitung beszámol arról, hogy a héten letartóztattak egy osztrák iszlamistát, aki egy eltérített repülőgéppel kívánta megsemmisíteni a berlini Reichstagot. A Die Welt arról tudósít, hogy a német kancellár heti videóüzenetében a fiatal külföldiek által elkövetett nagyszámú bűncselekménnyel és következményeivel foglalkozik.

2011. 06. 19. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Neue Kronen Zeitung (krone.at)

A legnagyobb példányszámú osztrák bulvárlapban Gregor Brandl, Thomas Schrems és Andi Schiel A bécsi tálib a Reichstagnak akart irányítani egy repülőt című cikkében tudósít a terrorelhárítás legújabb sikeréről.

Már hónapok óta tervezték, s a merénylet következményeinek éppen úgy sokkolnia kellett volna a világot, mint szeptember 11-én a New York-i felhőkarcolók összeomlásának. A Bécsben letartóztatott, 25 esztendős, az iszlám hitre áttért Thomas Al J. egy utasokkal teli repülőgépet kívánt a berlini Reichstagnak vezetni. Már hónapok óta számítógépes szimulátoron gyakorolt az osztrák tálib.

Thomas Al J. mindig más mecsetekbe járt és csak ritkán jelent meg a központban. A sokk azonban az egész muzulmán közösséget megérintette. Többségük attól fél, hogy a közösség békés többségét alaptalanul összemossák a feltételezett terroristával.

Csak a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal tökéletesen szervezett kommandós akciójának és a letartóztatásnak köszönhető, hogy szervezkedésük nem követelt halálos áldozatokat. Három tettestársát, egy konvertitát és élettársát, valamint egy csecsent, akit a schwechati repülőtéren vettek őrizetbe, már ismét szabadon engedték.

Die Welt (welt.de)

A konzervatív német napilap Merkel emlékeztet a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények magas számára című cikkében foglalkozik a kancellár közbiztonságot és integrációt szolgáló terveivel.

A fiatalkorúak bűnözése és az erőszak a kancellár szerint nagyobb problémát jelent a bevándorlók között, mint a német nemzetiségű fiatalok között. „Tudomásul kell vennünk, hogy a bűncselekmények száma különösen magas a fiatal bevándorlók körében” – fogalmazott a CDU elnöke a szokásos heti videóüzenetében.

Hétfőn Frankfurtban két olyan ifjúsági projektet fog meglátogatni és a tartományi belügyminiszterekkel megbeszélni, melyek azt szolgálják, hogy előrébb mozduljon a bevándorlók integrációja és hatékonyan lehessen garantálni a közbiztonságot. A külföldi háttérrel rendelkező gyermekeknek ugyanazokkal az élet- és fejlődési lehetőségekkel kell rendelkezniük, mint a német családoknak.

Ez ugyanakkor zéró toleranciát jelent az erőszakkal szemben, valamint azt, hogy minden erővel azon dolgozzanak, hogy javítsák Németországban az integrációt – folytatta Angela Merkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.