A rémhírek miatt leállt a felvásárlás

Kormányzati segítségre várnak a Békés megyei Méhkerék őstermelői, mert nem tudják értékesíteni az idén megtermett uborkát – közölte a több mint 2100 lelket számláló község független polgármestere az MTI érdeklődésére kedden.

MNO
2011. 06. 07. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tát Margit közölte: Méhkeréken a lakosság kilencven százaléka foglalkozik már évtizedek óta uborkatermesztéssel, s az uborkáról elterjedt rémhírek miatt napjainkra gyakorlatilag leállt a felvásárlás. Mint mondta, az elmúlt héten még néhány felvásárló jelentkezett a faluban, ám az utóbbi napokban gyakorlatilag megszűnt az átvétel. A javarészt őstermelők által termesztett uborka így a gazdáknál maradt, a hűtőtárolók is megteltek, ezért néhány termelő megkezdte a nyakán maradt termést ingyenesen értékesíteni, illetve megsemmisíteni.

Az önkormányzat az elmúlt napokban megkereste ugyan a környező településeket, hogy vásároljanak a közétkeztetéshez az uborkából, ám eddig csak minimális érdeklődést tapasztaltak. A polgármester asszony azonban bízik a vidékfejlesztési tárca közbelépésében, s arra számít, hogy az idei termés kivonásával kapcsolatban támogatást kapnak a méhkeréki termelők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.