A síparadicsomokat sem kíméli a vulkán

További bosszúságot okoz Ausztráliában a chilei hamufelhő, hétfőn több, Adelaide és Port Lincoln városokba közlekedő járatot is töröltek.

MNO
2011. 06. 20. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A június 4-én kitört chilei Cordon Caulle vulkán miatt több száz repülőgép és több ezer utas ragadt a földön az utóbbi hetekben. A helyi hatóságok szerint a tűzhányó aktivitása csökkent, ugyanakkor a Földet másodszor megkerülő hamufelhő további zavarokat okozhat.

A Qantas és a Virgin Australia légitársaság bejelentette, hogy kedden sem indítja a dél-ausztráliai Adelaide városba tartó vagy onnan induló járatait.

Tristan King ausztráliai meteorológus szerint a hatezer méteres magasságban áthaladó hamufelhő a főváros, Canberra, valamint a két legnagyobb település, Sydney és Melbourne légi forgalmára is kihatással lehet.

A chilei vulkán az Argentína délnyugati részén található síparadicsomokat sem kíméli. A helyiek ugyanakkor remélik, hogy a hamu ellenére elkezdődhet a szezon. Patagóniában továbbra is a legmagasabb szintű készültség van érvényben, de néhány helyen már javult az áram- és a vízellátás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.