A szervezők kérik a gyászolókat, figyeljék az időjárási előrejelzést

Vihar és jégeső is előfordulhat Mádl Ferenc temetésének idején; a szervezők arra kérik a gyászolókat, figyeljék az időjárási előrejelzést – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság kedden az MTI-vel. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/789240" target="_blank">• Életvidámnak és erkölcsös embernek ismerték Mádl Ferencet + Hang</a></strong>

MNO
2011. 06. 07. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a várható intenzív záporok, zivatarok miatt az ország több régiójára narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Több helyen jégeső is előfordulhat, és a zivatarok környezetében átmenetileg 60-90 kilométer/órás széllökések lehetnek. A szervezők a rossz időjárási körülményekre felkészültek, de arra kérik a gyászolókat, hogy saját biztonságuk érdekében figyeljék mind a meteorológiai szolgálat, mind a szervezők jelzéseit. Kérik továbbá, hogy ha szélsőséges időjárás lesz, lehetőség szerint inkább az este 20 órakor a Szent István-bazilikában kezdődő engesztelő szentmisén vegyenek részt, vagy a parcellánál egy későbbi időpontban róják le kegyeletüket – áll a közleményben.

Mint írták: a család kérésének megfelelően a temetés és az engesztelő szentmise nem sajtónyilvános, de a szertartást a Magyar Televízió közvetíti és ingyenes jelátvételt biztosít. A gyászmisét a Duna Televízió közvetíti. Az MTI és a Kormany.hu által készített fotókat díjmentesen használhatja minden sajtóorgánum.

Kedd délután helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben Mádl Ferenc volt államfőt. A volt köztársasági elnököt katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják. A temetésen beszédet mond Schmitt Pál államfő is. Este nyolc órakor a Szent István-bazilikában engesztelő szentmisét celebrál Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Mádl Ferenc akadémikus, aki 2000 és 2005 között volt Magyarország köztársasági elnöke, május 29-én, életének 81. évében hunyt el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.