A titkos szerződések nyilvánosságra hozását követelik

A Százak Tanácsa egységesen ítélte el a kormányra zúdított hazai és nemzetközi médiaössztüzet, a hatalmukat vesztett politikai erők társadalmi békét veszélyeztető magatartását. A szervezet az utóbbi évtizedek minden titkos hazai és nemzetközi szerződését, s a földbérleti szerződések nyilvánosságra hozását követeli.

MNO
2011. 06. 09. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén tizenöt éves Százak Tanácsa szokásos évi dunakeszi találkozóján a résztvevők megbeszélték az elmúlt év fontos eseményeit, s egyetértettek az Orbán Viktor vezette kormány válságkezelő intézkedéseivel. Egységesen ítélték el a kormányra zúdított hazai és nemzetközi médiaössztüzet, a hatalmukat vesztett politikai erők társadalmi békét veszélyeztető magatartását.

A kettős állampolgárság, a gyökeres alkotmányreform, a nemzeti összefogás napja jól szolgálja a nemzeti azonosságtudatot, a társadalom igazságérzetét azonban az elégítené ki, ha nyilvánosságra hoznák az utóbbi évtizedek minden titkos hazai és nemzetközi szerződését, s a földbérleti szerződéseket – teszik hozzá. „Lássuk, hogy került idegen kézbe a nemzeti vagyon nagyobb része, kik és miként csaptak be bennünket” – olvasható a nyilatkozatban. A Százak Tanácsa szerint ahogy a falusi iskolák megmentése a falvak életképességét őrizheti, úgy ez a közbizalmat erősítené. „Alapvető erkölcsi ismeretekre van szükség. Kora gyermekkortól a hit- és erkölcstan oktatásával, a tanítók, a tanárok, a közszereplők (elsősorban a média) példamutatásával segíthetünk” – olvasható a közleményben.

Úgy látják, hogy nagy bajok, elemi csapások idején példás az összefogás, a segítőkészség. „Az elesettek, a nélkülöző családok, éhező gyerekek tízezreinek folyamatos támogatásával se várjunk a kormányra. Ez mindnyájunk feladata. Mindnyájan felelősek vagyunk nemcsak hazánk politikai állapotáért, de a társadalom közérzetéért is” – teszik hozzá.

A Százak Tanácsa százötven találkozóján – az elmúlt év 12 találkozóján 40 órában 200-nál több felszólalás hangzott el. „A nemzet előtt álló feladatok legfontosabbjának az erkölcsi megújulást láttuk, melyet mindnyájunknak önmagán kell kezdenie. »A Múlt elesett hatalmunkból, de a Jövendőnek urai vagyunk!« – tanultuk Széchenyitől” – zárul a szervezet közleménye.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.