A valaha volt legnagyobb erdőtűz pusztít + Videó + Képek

Az államban valaha is pusztított minden korábbi hasonló katasztrófa méreteit meghaladta az a tűzvész, amely jelenleg pusztít Arizonában – jelentették be kedden a helyi hatóságok. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790597" target="_blank"><strong>• Ellentüzekkel harcolnak az erdőtüzek ellen </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790046" target="_blank"><strong>• Hárommilliárd felvételt készített a Földről + Kép + Videó </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/789599" target="_blank"><strong>• Már 6000 embert kellett kitelepíteni a tűzvész miatt + Képek</strong></a>

MNO
2011. 06. 14. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűz idén már csaknem 190 ezer hektárt perzselt fel, ami már meghaladja az eddigi rekorder, a 2002-es katasztrófa okozta károkat. Az arizonai tűzoltóknak csak a tűzvész 18 százalékát sikerült megfékezniük, s a lángok már átterjedtek a szomszédos Új-Mexikó Carlsbadi Barlangok Nemzeti Parkjára is, ahonnan több száz látogatót kellett kimenekíteni. A szél enyhülése miatt a tűzoltók az eddigieknél hatékonyabban tudnak fellépni a május vége óta égő tüzek terjedése ellen. A leégett Greer településen megkezdődtek a lakosság visszatelepítését előkészítő munkálatok. Springerville, Eagar és South Fork lakói már vasárnap megkezdték a visszaköltözést. A tűzoltók felhívták a figyelmet, hogy a tűzvész okozta füst miatt szennyeződhettek a hátrahagyott élelmiszer-készletek és az ivóvíz is.









Fotók: Reuters


(MTI, cnn.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.