A védelmi miniszter nem tud Mladics kórházi kezeléséről

Dragan Sutanovacs szerb védelmi miniszter pénteken tagadta, hogy két évvel ezelőtt katonai kórházban kezelték a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladics volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnokot.<a href="http://www.mno.hu/portal/789720" target="_blank"><strong><br /><br />• A törvényszék nem a szerb nép, hanem Mladics felett ítélkezik</strong></a>

MNO
2011. 06. 10. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AP hírügynökségnek nyilatkozva a politikus azt mondta, hogy mintegy tíz éve valóban kezelték egy szerbiai katonai kórházban a hágai Nemzetközi Törvényszéknek kiadott tábornokot, ám azt követően nem állt kapcsolatban a hadsereggel vagy a védelmi minisztériummal. Sutanovacs szerint Mladics az említett időszakban sem a saját nevén kezeltette magát.

A múlt héten Mladics ügyvédje, Milos Saljics jelentette be, hogy védencét két éve a belgrádi katonai kórházban nyirokrákkal kezelték, s azt mondta, hogy az erre vonatkozó dokumentumot átadta a háborús bűnökkel foglalkozó ügyésznek. A védelmi miniszter most közölte: a dokumentumról megállapították, hogy hamisítvány, s nem is igazán jó minőségű. „Száz százalékig meg vagyok győződve arról, hogy ez nem egy eredeti dokumentum” – jelentette ki Dragan Sutanovacs.

Mladics ügyvédje ugyanakkor a múlt héten a Die Presse című lappal azt is közölte, hogy védence „betegsége évekkel korábban kezdődött. Az őt kezelő kórház nyilvántartásai szerint kilenc évvel a 2009-es kemoterápiai kezelés előtt is ugyanebben az intézményben látták el.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.