A zempléni víz nem eladó

Vonzó befektetési cél lett a sátoraljaújhelyi Zemplén Vízmű Kft. néhány vízügyi társaságnak, főleg azért, mert az ország legtisztább ivóvize található az itteni vízbázison, gyakorlatilag kezelés nélkül jut el a víz a fogyasztóhoz, a társaság azonban nem eladó – írta az Észak-Magyarország szerdán.

MNO
2011. 06. 08. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 51 zempléni önkormányzat tulajdonában lévő társaság a legalacsonyabb áron biztosítja a szolgáltatást a Dunától keletre, a cégben legmagasabb, meghatározó tulajdoni hányaddal rendelkező Sátoraljaújhely és Sárospatak polgármestere szerint a bor mellett manapság Zemplénben a víz az, ami érték. Ebben a szegény régióban létfontosságú, hogy ilyen olcsón tudják adni a vizet az itt élőknek – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapban.

A két városvezető elmondta: a Zemplén Vízmű Kft. és a zempléni víz nem eladó, ugyanakkor szakmai együttműködésre, közös pályázatok elkészítésére mód nyílhat, hiszen a zempléni vízbázis 700 ezer ember egészséges ivóvízzel való ellátására alkalmas.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.