Akadályozta az eljárást, elrendelték Kolompár László letartóztatását

A Kolompár Orbán és társai ellen folyó büntetőper szerdai tárgyalási napján a bíróság elrendelte Kolompár László másodrendű vádlott letartóztatását, mert többször nem jelent meg a kitűzött tárgyaláson és nem volt elérhető – közölte Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője.

MNO
2011. 06. 15. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott akadályozta a bizonyítási eljárást, ezért Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró elrendelte a vádlott letartóztatását – mondta a bíróság szóvivője. A letartóztatás nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a határozat ellen – tette hozzá Sárközy Szabolcs.

A Kolompár Orbán és nyolc társa elleni per 2009 novemberében kezdődött, majd 2010 nyarán indult újra a Kecskeméti Városi Bíróságon. Az elsőrendű vádlott szabadlábon védekezik a bizonyítási eljárásban, amelyben három ügyet egyesítettek. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével és a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.