Aludni küldené dolgozóit

Sziesztáztatni akarja dolgozóit egy megye Japánban, hogy visszafogják az áramfogyasztást.<br />

MNO
2011. 06. 17. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gifu prefektúra vezetősége arra buzdítja alkalmazottait, hogy eredjenek haza szunyókálni egy jót délután egy és három óra között. A szinte betegesen munkamániás Japánban ez igencsak idegen a dolgozói magatartástól, ugyanakkor az áramszűke is szokatlan. Az idei nyár azonban a tavaszi atomerőművi katasztrófa okán áramhiánnyal fenyeget, különösen a legmelegebb napszakban, amikor a légkondicionálókat a legerőteljesebben üzemeltetik, ez pedig a kora délután. A prefektúra ezért úgy véli, hogy ha kevesebben vannak az irodákban, akkor visszafogottabb az áramfogyasztás is.

Az elképzelés szerint a szunyókaszünet miatt nem hosszabbodna meg a munkanap, viszont az időtartammal megkurtítanák a dolgozók éves szabadságát. A nem kötelező, csupán erősen ajánlott sziesztázást júliustól vezetnék be, és szeptemberben szüntetnék meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.