Asztalhoz ülnek a sztrájk után

Hétfőn tárgyalások kezdődnek a gazdasági reformokról Prágában a kormány, a szakszervezetek és a munkáltatók képviselőinek bevonásával a múlt héten lezajlott közlekedési sztrájkot követően.

MNO
2011. 06. 19. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakszervezetek komoly fenntartásokkal kezelik a kormánynak többek között az egészségügy és a társadalombiztosítás, valamint a nyugdíj- és adórendszer átalakítására vonatkozó terveit. Azt követelik a kormánytól, hogy módosítsa az elképzeléseit. Egyszersmind Miroslav Kalousek pénzügyminiszter távozását sürgetik, aki a csütörtöki megmozduláson állítólag kigúnyolta a szakszervezeti aktivistákat. A szakszervezetek a múlt héten csütörtökön huszonnégy órás sztrájkot tartottak, tiltakozva a gazdasági megszorító intézkedések ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.