Audi: a cél kétmillió kocsi értékesítése

Tíz éven belül csaknem kétszeresére tervezi növelni az autók eladását a magyarországi gyárának jelentős bővítésére készülő német Audi; vállalati körökből származó információk szerint a stratégiai cél kétmillió kocsi értékesítése 2020-ban.

MNO
2011. 06. 23. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly 1,1 millió Audit értékesítettek világszerte, az idén pedig 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesítést, ezt szolgálja egyebek között a győri Audi-gyár fejlesztése. A 900 millió eurós beruházás révén közvetlenül 1800 új munkahely jön létre.

Márciusban a cég minden idők legjobb negyedévét zárta: a bevétel 27 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, és első ízben lépte át a 10 milliárd eurós határt, 10,5 milliárd eurót tett ki. A működési eredmény 1,1 milliárd euró volt – egy évvel korábban 478 millió –, és ezzel a Volkswagen-leány ismét a legnagyobb hozzájárulást adta az anyavállalat eredményéhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.