Autóba rejtett pokolgépek robbantak, rengeteg a halott

Legkevesebb 25 halálos áldozatot követelő kettős robbantásos merénylet történt kedd reggel Irak középső részén – közölte az iraki védelmi minisztérium egyik tisztségviselője.

MNO
2011. 06. 21. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint autóba rejtett pokolgépek robbantak a fővárostól, Bagdadtól délre elterülő Kádiszíja tartomány székhelyén, Díváníjában. A sebesültek száma meghaladja a 30-at.

A merényletet a többségében síiták lakta tartomány kormányzójának a rezidenciájánál követték el. Egyelőre nem lehet tudni, a kormányzónak esett-e baja.

Irakban 2006–2007-hez képest csökkent a támadások száma, de az arab országban működő magán biztonsági cégek szerint az utóbbi hónapokban ismét nőtt az erőszak; januárban még napi 4-5 erőszakos cselekményt jegyeztek föl, májusban már több mint tízet.

Ugyanakkor Díváníjában ritkák az ilyen akciók: utoljára két éve volt itt egy nagyobb, hat halálos áldozatot követelő robbantás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.