Autóútnak csapódott egy repülőgép, 44 halott + Képek

Negyvennégy halálos áldozata van a hétfő késő este történt oroszországi repülőszerencsétlenségnek – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese.

MNO
2011. 06. 21. 2:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közölte azt is, hogy a korábbi jelentésekkel ellentétben nem negyvennyolcan, hanem ötvenketten utaztak a repülőgépen, vagyis 43 utas és kilencfőnyi személyzet.


A szerencsétlenül járt Tu-134-es típusú repülőgép kényszerleszállás közben csapódott egy autóútnak az északnyugat-oroszországi Karéliában. A RussAir légitársaság gépe Moszkvából indult Petrozavodszk úti céllal, és a karéliai székváros repülőterétől egy kilométerre zuhant az autóútra. A gép törzse kettétört, majd lángba borult.


A szerencsétlenséget valószínűleg a kedvezőtlen időjárási viszonyok okozták, de a vizsgálat még folyik, és minden eshetőséget, esetleges emberi mulasztás lehetőségét is megvizsgálják. Időközben megtalálták a gép fekete dobozait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.