Az alagútban csengett fel Haydn

Chile fővárosának egyik alagútjában tartott különleges koncertet a santiagói filharmonikus zenekar, amely Félix Mendelssohn és Joseph Haydn munkáit adta elő Dél-Amerikában korábban nem tapasztalt körülmények között.

MNO
2011. 06. 19. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 tagú zenekart Francesco Cilluffo olasz zeneszerző vezényelte, a San Cristóbal alagút 1500 fős közönsége Haydn 103. szimfóniáját és Mendelssohn Szentivánéji álomhoz írt művét hallgathatta meg helyi idő szerint szombat este. A kezdeményezés egyik célja az volt, hogy „kiszakítsuk a művészetet és a kultúrát a hagyományos helyszínekről” – mondta Hernán de Solminihac közmunkaügyi miniszter, aki szerint jó ötlet az infrastruktúrát ötvözni a kultúrával.

A politikus reméli, ezáltal a kultúra is közelebb kerül a chilei főváros 6,2 millió lakosához. A miniszter szerint a rendhagyó koncert arra is jó volt, hogy a hallgatóság alaposabban megismerhette az alagutat, annak működését és biztonsági rendszerét. A hallgatóság ingyen vehetett részt a szimfonikus zenekar estjén, amely a miniszter szerint nagy siker volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.