Az amerikaiak rákaptak a rovarfagylaltra

Arra kérte az Egyesült Államok közegészségügyi hatóságának egyik képviselője a kabócából készült fagylaltot kínáló cukrászdát, hogy fogja vissza a rovarfinomság árusítását, noha úgy tűnik, a vásárlók nem tudnak betelni az édességgel.

MNO
2011. 06. 09. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Missouri állambeli Sparky’s Homemade Ice Cream június 1-jén kezdte árulni „rovardesszertjét”, amely órák alatt elfogyott. A fagylaltozó alkalmazottai saját maguk gyűjtötték össze udvaruk kertjében a bogarakat. Előbb eltávolították a szárnyaikat, majd felforralták a bőséges mennyiségű rovart, amelyeket később barnacukorba és tejcsokoládéba mártottak. A fagylaltalap barnacukor és vaj ízű.

Gerry Worley, a Columbia megyei Közegészségügyi Hivatal egészségügyi főelőadója szerint a hatóság élelmiszerkódja „nem rendelkezik közvetlenül” a kabócákról, mindazonáltal nem javasolja összetevőként való felhasználásukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.