Az egész nap a gyerekeké lesz

Koncertek, ügyességi játékok és kézműves foglalkozások is szórakoztatják az érdeklődőket a Mosolytenger gyermekfesztiválon vasárnap a zentai Népkertben.

MNO
2011. 06. 07. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingyenes fesztiválra 4–12 éves gyerekeket várnak, akik kézműveskedhetnek, kipróbálhatják a trambulinokat és légvárakat, értékes nyereményekért versenyezhetnek és koncerteket is hallgathatnak. A közönséget egyebek mellett az Alma és a Harmonika zenekar, az En-An együttes, a verbászi Szirmai Károly Művelődési Egyesület gyermekcsoportjának előadása, a Midnight tánccsoport és a Mazsorett csoport műsora várja.

A színpad előtti téren középkori lovagi bemutató, dobosok és tűzzsonglőrök, a bábozós sarokban a Dárika bábcsoport és a Gyermekbarátok, az Illúziók Házában pedig játékos, interaktív kiállítás szórakoztatja az érdeklődőket. A St. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület által felépített középkori várban a vállalkozó kedvű csapatok ostrom alá vehetik a várfalat, fegyvert készíthetnek és íjászkodhatnak, a zentai vöröskereszt segítségével pedig bepillantást nyerhetnek a sérülések ellátásába.

A Zentai Gazdakör hagyományőrző kézimunka szakága hagyományos versikékkel, dalokkal, ügyességi játékokkal, a Rozetta Kézművestársaság fonálsodrással, foltmozaik-bemutatóval, gyermekjáték-készítéssel, Surányi Ferenc magyarországi feltaláló több mint 50 táblás ügyességi játékkal várja a kicsiket. A felsőhegyi Ballangó civil szervezet üvegfestésre és dísztárgyak közös készítésére, a bácskossuthfalvi szabadidő-szervezők egyesülete rekeszmászásra, ejtőernyős játékokra és tánctanulásra, a Locator Város és Környezetvédő Egyesület újrahasznosítható tárgyak készítésére invitálja a látogatókat. A programokat a zentai városháza tornyának látogatása, kartonbabák kiállítása, lovaglás, akadálypályák, kuglizás és karikadobálás színesíti.

A rendezvényt azzal a céllal hozták létre, hogy a 4–12 éves korú gyerekek az óvodák és iskolák által szervezett programokon kívül új szemléletű fesztiválon is részt vehessenek. Délvidéken ugyanis nincs kifejezetten e korosztály számára megfelelő, szórakozást, játékot és tanulást is biztosító külön esemény – közölte a szervező Ci-Fi Civil Központ az MTI-vel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.