Az ellopott dzsekiben ment kabátlopási perére

A lopott kabátban ment kabátlopási perére egy férfi Nagy-Britanniában, amivel azután rögvest bizonyítékot szolgáltatott maga ellen.

MNO
2011. 06. 28. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 éves illető 125 fontos – 38 ezer forintos – dzsekit lopott el egy sportáruházból, amelynek biztonsági őrei nem érték tetten, ám a bolt kamerái igen. Ezek alapján indult a férfi ellen eljárás lopás gyanújával. Az ügy tárgyalásán ugyan a bíró előtt nem a dzsekiben feszített – azt egy széken hagyta –, a felperes azonban már akkor gyanút fogott, amikor a férfi belépett a terembe a felsőruhában.

A vád kérésére lefoglalta a kabátot az ügyeletes rendőr, a bíró pedig teljesen valószínűtlennek ítélte a vádlott magyarázatát, miszerint a dzsekit egy turkálóban vette használtan nagy kedvezménnyel, mert sérült. Ebben az egyben igazat mondott: valóban károsodott a dzseki, amikor kivágta belőle még az áruházban a biztonsági chipeket – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.