Az elnök arra kéri a sportcsillagot, hogy ne induljon

David Howman, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) főigazgatója felszólította a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contadort, hogy ne induljon el az idei francia kerékpáros körversenyen.

MNO
2011. 06. 06. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jogi szempontból nincs akadálya a részvételének, ez rajta múlik” – jelentette ki hétfőn az új-zélandi sportdiplomata. „Mégis azt tanácsolnám neki, hogy ne induljon.”

A spanyol sztár versenyzői jogát a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) felfüggesztette tavaly, miután a Touron adott egyik mintájában klenbuterol nyomaira bukkantak, ám a spanyol szövetség idén februárban felmentette, mivel bizonyítottnak látta, hogy szennyezett marhahússal került a szervezetébe a tiltott anyag.

Az UCI megfellebbezte a döntést, ám Contador ügyvédei elérték, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) meghallgatása csak augusztusban legyen, így a bringás indulhat a júliusi Touron is. Az UCI közölte, hogy ha a CAS helyt ad a fellebbezésnek, akkor visszamenőleg törli a spanyol versenyző idei eredményeit, így például a Giro d’Italián aratott győzelmétől is megfosztja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.