Az emberek dönthetnek a gyorshajtók sorsa felől

A gyorshajtók börtönbüntetését lehetővé tevő népszavazást kezdeményezett svájciak egy csoportja szerdán.

MNO
2011. 06. 15. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Védelem a száguldozóktól nevű, az áldozatokat képviselő csoport több mint 100 ezer támogató aláírást gyűjtött össze. A népszavazással olyan alkotmánymódosítást akar jóváhagyatni, amely lehetővé tenné a gyorshajtók egytől négy évig tartó börtönbüntetésre ítélését. „A gyorshajtók áldozatainak és családjuknak életük végéig tartó szenvedés, fájdalom és bánat jut. A bűnösök ezzel szemben rendszerint megússzák egy rövid felfüggesztett büntetéssel. Más szóval semmivel” – állították nyilatkozatukban a súlyosabb büntetést követelők.

Svájcban nagy hagyománya van a közvetlen demokráciának. Az ország állampolgárai tucatnyi helyi és országos ügyben szavazhatnak, s évente négy országos népszavazás is tartható.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.