Az IMF megdicsérte a saját programját, de tanulságokat is lát

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországnak nyújtott 2008. évi mentőhitele sikeres példája volt az állami hatóságok, az Európai Unió és az IMF későbbi együttműködésének – írta az IMF május 24-i keltezésű, a magyarországi hitelprogram lejártát követő első helyzetfelmérésére készült háttéranyagában.

MNO
2011. 06. 22. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IMF jelentésében kiemeli, hogy több tanulsággal szolgált a magyar mentőcsomag a későbbi segélyekre nézve. Így például átfogóbb fiskális célokat kellett volna alkalmazni a programellenőrzés hatékonyságának javítása érdekében, továbbá az eredeti növekedési kilátásokat túl optimistán határozták meg, mivel nem vették figyelembe kellő mértékben a világgazdasági környezet romlását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.