Az ország nagyobb részén vihar és jégeső várható

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtök éjfélig az észak-alföldi, az észak-magyarországi, a dél- és a nyugat-dunántúli régiókra.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/792573" target="_blank"><strong>• Riasztás: durva viharok csaphatnak le délután az országra</strong></a>

MNO
2011. 06. 23. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OMSZ Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztályának tájékoztatása szerint csütörtökön a napi középhőmérséklet az Alföldön és a Dél-Dunántúlon 25-26 fok körül várható. A déli óráktól főként északkeleten, majd a késő délutáni, esti óráktól előbb Zala megyében, majd a Dél-Dunántúlon, késő este pedig az alföldi régiókban számíthatunk zivatarra, viharos (60-90 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli átmérővel), és rövid idő alatt jelentős (20-30 mm) mennyiségű csapadék kíséretében. Eleinte az északkeleti, késő délutántól a délnyugati megyékben heves zivatar is kialakulhat, amelyhez 90-100 km/h körüli széllökés, illetve nagyméretű jég (jégátmérő 2-5 cm között) társulhat.

Pénteken főként keleten várható zápor, sőt egy-egy heves zivatar is kialakulhat jégesővel (2 cm körüli átmérővel), illetve 80-90 km/h körüli széllökéssel.

(OMSZ)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.