Ázsia egyáltalán nem egységes

Vegyesen alakultak a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, mert a befektetők továbbra is bizonytalannak látják a globális, de főként az amerikai gazdaság növekedési kilátásait.

MNO
2011. 06. 07. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokióban a Nikkei a kereskedés végére 0,7 százalékos emelkedéssel 9442,95 ponton végzett, a szöuli Kospi 0,8 százalékos csökkenéssel zárt. A hongkongi Hang Seng 0,7 százalékos mínuszban volt, a sanghaji összetett mutató 0,10 százalékkal emelkedett. Többnyire csökkentek a vezető tőzsdemutatók Tajvanon, Szingapúrban, Indiában, Tajvanon és Thaiföldön is. Kedd reggelre az olaj ára kissé csökkent, mert a piac arra számít, hogy a kőolajtermelő és -exportáló országok szerdán Bécsben kezdődő értekezletén a kitermelés emeléséről dönthetnek.

Kedd reggel a nyugati féltekén irányadó WTI ára 98 dollár körül alakult hordónként, az északi-tengeri Brent 114 dollárba került. Az euró erősödött a dollárhoz és a jenhez képest: röviddel 8 óra előtt egy euró 1,4607 dollárt ért, 0,25 százalékkal többet, mint hétfőn későn este. Egy euróért 117,25 jent adtak, 0,49 százalékkal többet a hétfőinél.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.