Bakiban nem bakiztak a németek

Kedd este hat találkozóval folytatódtak a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői. Magyarország 3-0-ra győzött San Marinóban, csoportriválisunk, Svédország pedig 5-0-ra nyert Finnország ellen. A németek tulajdonképpen megváltották jegyüket a 2012-es kontinenstornára, már csak nagyon extrém esetben csúszhatnak le a részvételről. Fehéroroszország megerősítette második helyét a franciák mögött a D csoportban.

Pintér Patrick
2011. 06. 08. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állás: 1. Németország 21 pont, 2. Belgium 11, 3. Törökország 10, 4. Ausztria 7, 5. Kazahsztán 3, 6. Azerbajdzsán 3.


C csoport

Észtország rövid időn belül két vereséget is elkönyvelhetett selejtező csoportjában, lévén hétvégén Olaszországban kapott ki 3-0-ra, most pedig Feröertől 2-0-ra. A kis szigetországi alakulat eddig csupán egy döntetlennel rendelkezett a sorozatban (Észak-Írország 1-1), ám ezzel a három ponttal sem lehetnek vérmes reményei. Észtország ezzel tulajdonképpen lemondhat továbbjutási szándékáról.

Eredmény:
Feröer–Észtország 2-0 (Benjaminsen – 11-esből, A. Hansen)

Az állás: 1. Olaszország 16 pont, 2. Szlovénia 11, 3. Szerbia 8, 4. Észtország 7, 5. Észak-Írország 6, 6. Feröer 4.


D csoport

Két papírforma, hazai győzelem született a D csoportban, a fehéroroszok 2-0-ra győztek Luxemburg ellen, míg a bosnyákok ugyanilyen arányban múlták felül Albániát. A beloruszok így megerősítették második helyüket a tabellán, de Bosznia sem adta még fel a kvalifikációt.

Eredmények:
Fehéroroszország–Luxemburg 2-0 (Kornyilenko – 11-esből, Pucila)
Bosznia-Hercegovina–Albánia 2-0 (Medunjanin, Maletic)

Az állás: 1. Franciaország 13 pont, 2. Fehéroroszország 12, 3. Bosznia-Hercegovina 10, 4. Románia 8, 5. Albánia 8, 6. Luxemburg 1.


E csoport

Magyarország sima, 3-0-s győzelmet aratott Serravallében San Marino ellen, így újabb 3 ponttal gazdagodhatott. A mutatott játékkal feltehetően nem, a 3 ponttal viszont minden bizonnyal elégedett lehet Egervári Sándor szövetségi kapitány. Jól jött volna nekünk egy finn bravúr Svédországban, a kékek készültek is erre, a vége azonban fölényes svéd siker lett, amelyből a sérült Toivonen helyére beállt Ibrahimovic klasszikus mesterhármassal vette ki a részét. A háromkoronások továbbra is 3 ponttal vezetnek előttünk, szeptemberben tehát ismét sorsdöntő összecsapásra kerül sor Budapesten a két csapat között. Azon a mérkőzésen Juhász Roland és Vanczák Vilmos sem játszhat eltiltás miatt.

Eredmények:
San Marino–MAGYARORSZÁG 0-3 (Lipták, Szabics, Koman)
Svédország–Finnország 5-0 (Ibrahimovic 3, Källström, Bajrami)

Az állás: 1. Hollandia 18 pont, 2. Svédország 15, 3. MAGYARORSZÁG 12, 4. Finnország 6, 5. Moldova 6, 6. San Marino 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.