Banánt dobtak az Anzsi focistájának + Videó

Négy hónap alatt másodszor volt szenvedő alanya az orosz szurkolók rasszista megnyilvánulásának Roberto Carlos, a magyar válogatott Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala világbajnok brazil labdarúgója.

MNO
2011. 06. 23. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves hátvédnek szerdán a Szamara otthonában 3–0-ra megnyert összecsapás utolsó percében dobtak be egy banánt a hazai táborból, az Anzsi csapatkapitánya ezért tiltakozásul lement a pályáról. „Nem dühömben, hirtelen felindulásból tettem így, már korábban eldöntöttem, hogy ha megismétlődik az eset, nem maradok a pályán” – mondta az eset után Roberto Carlos.



Márciusban a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó Zenit egyik szurkolója akart egy banánt az Anzsi sztárjának a kezébe nyomni, akkor az orosz szövetség 10 ezer dollárra (1,85 millió forint) büntette a szentpétervári egyesületet.

A Szamara honlapján elnézést kért a dél-amerikai légióstól, a Volga menti klubot ugyanakkor a pénzbüntetés mellett pontlevonással is sújthatja a szövetség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.