Bekerült a Cartoon d’Or-díj jelöltjei közé

Bekerült a legjobb európai animációs rövidfilmeket díjazó Cartoon d’Or jelöltjei közé M. Tóth Éva Zenit című alkotása, amely a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) a legjobb rövidfilm díját nyerte.<br /><br />

MNO
2011. 06. 22. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendező rövidfilmje a KAFF díjazottjaként jutott be a jelöltek közé – tájékoztatta az MTI-t a KAFF sajtóirodája. A kecskeméti fesztivál ugyanis két éve együttműködési megállapodást kötött a díjat odaítélő brüsszeli központú Cartoon nemzetközi nonprofit szervezettel. A Cartoon d’Or jelöltjei a szervezet partnerfesztiváljainak győztesei közül kerülnek ki.

A csaknem hatperces, színes, tárgymozgatásos és fotóanimációs technikát felvonultató Zenit századfordulós képeslapok világával idézi meg az első világháború előtti korszakot.

A grafikus tervezőművészként és tanárként diplomázott M. Tóth Éva az 1990-es évek közepe óta rendez animációs filmeket. A Zenit a Magyar Rajzfilm Kft. műhelyében készült.

A Cartoon több mint húsz éve támogatja az európai animációs ipart. A szervezet az Európai Unió MEDIA programjától kap finanszírozást – írja a www.cartoon-media.eu honlap.

A Cartoon d”Ort tavaly Kaspar Jancis észt alkotó Crocodile című animációs rövidfilmje kapta meg. A nemzetközi zsűri által odaítélt rangos elismerést a 2010 szeptemberében Sopronban megrendezett Magyar Cartoon Fórumon vette át a rendező.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.