Békéscsaba saját forrásból támogatja a kisvállalkozókat

Békéscsaba saját forrásaiból is támogatja a helyi kisvállalkozókat. A város az elmúlt négy évben több mint 130 millió forintot fordított erre a célra – közölte a képviselő-testület gazdasági bizottságának elnöke sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 06. 08. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenczy Attila (Fidesz) elmondta: a város azért hozott létre pályázati alapot saját forrásaiból négy évvel ezelőtt, hogy segítse a helyi kisvállalkozások munkahely-teremtési törekvéseit és a cégek technológiai fejlesztését. A városban megközelítőleg hétezer kisvállalkozás működik, és tevékenységükkel alapjaiban befolyásolják a munkaerő-piaci helyzetet.

A most lezáródott pályázati ciklusban 46 millió forint támogatásról döntött a gazdasági bizottság. Ebből a pénzből a vállalkozások harminc új munkahelyet hoztak létre, 37 cégnél pedig technológiai fejlesztésre nyílt lehetőség. Az önkormányzat azzal is segíti a kisvállalkozásokat, hogy kedvezményt ad a tulajdonában álló ingatlanok bérleti díjából.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.