Birka futkosott a feje felett

Háztetőre kóborolt fel egy birka Nagy-Britanniában, ahonnan azután tűzoltóknak kellett „lementeniük”.

MNO
2011. 06. 16. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset Pontycymerben, egy walesi faluban történt. A „feltörekvő” juh egy teraszról egy garázs tetejére szökkent, onnan pedig át a lakóházéra, ahol elkezdett mászkálni. A falubeliek gyakran látnak birkát, ám a tetőcserepeken szaladgáló juh látványa teljesen megdöbbentette őket. A ház 38 éves tulajdonosnője éppen tévét nézett, amikor meghallotta, hogy valaki futkos a feje felett. Azonnal kisietett és bámult a birkára, mint borjú az új kapura. Az azonnal kihívott tűzoltók is meghökkentek. „Egészen rendkívüli helyekről kellett már birkákat mentenünk, de háztetőről még soha” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap a tűzoltóság szóvivőjét. A birka végül megjuhászodva lekerült a tetőről és kutya baja se lett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.