Bizarr küldetés: lemerül megkeresni Bin Laden holttestét

Bizarr küldetésre vállalkozott egy kaliforniai búvár. A „bogaras” férfi azt tervezi, hogy alámerül az Arab-tenger északi részén, és felkutatja Oszama bin Laden földi maradványait, hogy az állítás igazolást nyerjen: az al-Kaida terrorszervezet vezére halott.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/790811" target="_blank"><strong>• Oszama bin Laden halála nagyon megzavarta az al-Kaidát</strong></a>

Kollár Krisztián
2011. 06. 15. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 59 éves Bill Warren megfogadta, hogy felkutatja Bin Laden holttestét és fényképes bizonyítékot szolgáltat az egész világnak arra, hogy valóban megölték a terroristát. A dzsihadistával május 2-án végzett egy amerikai elitalakulat egy pakisztáni rajtaütés során – közölte korábban Barack Obama személyesen, hozzátéve: az al-Kaida-vezért, tiszteletben tartva a mohamedán szokásokat, hullámsírba temették az amerikai hatóságok az akciót követően. Két nappal később, május 4-én az Egyesült Államok elnöke úgy rendelkezett, hogy nem hozzák nyilvánosságra a holttestről készült felvételeket.

Warren, akinek a nevéhez több száz, víz alatti roncs felkutatása fűződik, nagyon eltökélt és biztosra veszi küldetése sikerét. „Végre fogom hajtani, mert én amerikai hazafinak tartom magam, aki tudni akarja az igazságot” – fogalmazott a The New York Postnak. „A világért teszem” – tette hozzá. Szerinte az Obama-adminisztráció kötelessége lenne, hogy mint akár Szaddám Huszein esetében is, bizonyítékot szolgáltasson Bin Laden haláláról. Warren állítása szerint egy orosz ismerőse pedig arról számolt be neki, hogy az ottani értelmiségi körökben is kétkedve fogadták a hírt a terroristavezér haláláról és vitatják azt mind a mai napig.

A roncskutató búvár jövő hónapra időzített expedíciója – saját számításai szerint – mintegy 400 ezer dollárjába fog kerülni. Tervei szerint Indiában fog hajót bérelni, valamint egy távműködtetésű kutató-tengeralattjárót, hogy sikerre vigye küldetését.

(Forrás: nypost.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.