Boksz: bekötött szemmel, részegen + Videó

Thaiföldön új őrület tombol, részegen, bekötött szemmel bokszolnak egymással, ha kidőlsz, a bíró visszarak. A videó szerint úgy tűnik, soha nincs K. O.

MNO
2011. 06. 27. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományos boksszal vagy thai boksszal ellentétben a bírónak itt nem az a dolga, hogy tisztes távolból szemlélve szétválassza a küzdőket, itt, ha valaki földre kerül vagy eltéved, ő löki vissza a harc közepébe a bunyóst. A megszokott egy az egy elleni harc itt nem létezik, hárman öklöznek ugyanis a ringben, mindenki mindenki ellen. Hogy a részegségtől szédelegnek-e, a bevitt ütésektől vagy a bekötött szem okozza a mozgáskoordinációs nehézséget, gyakorlatilag teljesen mindegy.

Thaiföldön a boksznak nagy hagyománya van, már a II. világháború után is hatalmas népszerűségnek örvendett a sportág. Ma a 18–45 év közötti professzionális thaibokszolók száma több mint 1500. Ők naponta mintegy három órát edzenek a több mint száz thaiföldi tábor valamelyikében.



(szon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.