Bombariadó a Bilderberg-csoport tanácskozásán

A svájci Saint Moritzban megdöbbentek a világ egyik legbefolyásosabb csoportjának tagjai, amikor pénteken bombariadó miatt félbe kellett szakítaniuk vasárnapig tartó tanácskozásaikat. A svájci rendőrség már le is tartóztatott két férfit, írta a portugál Jornal „I” a brit The Guardian értesülései alapján.

2011. 06. 11. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 130 meghívott vendég évente mindig más országban tartja szokásos és szigorúan zárt körű évi megbeszéléseit, amelyet tavaly éppen a felkapott fürdőhelyen, a katalóniai Sitgesben tartottak. A hatóságok bejelentették, hogy a nyomkereső kutyák a nagy riadalom ellenére nem valódi, hanem csak bombának látszó tárgyat találtak.

A Jornal „I” úgy tudja, hogy rendszeresen részt vesz a megbeszéléseken Francisco Pinto Balsemao, a Grupo Impresa vezetője, és a jobbközép szociáldemokrata párt, a PSD egyik alapítója, amely a vasárnapi előre hozott választások óta már kormányalakító tényező. Balsemaón kívül még a közgazdász António Nogueira Leite a tanácskozások másik rendszeres portugál meghívottja.

(ionline.pt – Portugália)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.