Borsod a lovak közé csapott

Túljutott a gazdasági, pénzügyi válságon Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasága, mind az export, mind a belföldi értékesítés nő, ennek köszönhetően az adóbevételek is gyarapodnak – összegezte az év első negyedének gazdasági eredményeit Olasz András, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megyei adóigazgatóság vezetője miskolci sajtótájékoztatóján szerdán.

MNO
2011. 06. 15. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a külkereskedelmi mérleg pozitív szaldója az év első negyedében 85,5 milliárd forintra rúgott, míg az előző év hasonló időszakában ez 67,5 milliárd forint volt – mondta az igazgató, hozzátéve: a megye gazdaságáról kedvező képet fest az is, hogy a cégek az év első három hónapjában 54 százalékkal többet, csaknem 19 milliárd forintot fordítottak beruházásra, mint tavaly, az első negyedévben. Fejlesztésekre a legtöbbet – tízmilliárd forintot – a vegyipari cégek költötték, főleg a TVK és a BorsodChem.

Olasz András azt is elmondta: a recesszió végére utal az is, hogy a költségeikkel tételesen elszámoló egyéni vállalkozások jövedelmezősége is javul, és nő a nyereségük is. Az összes egyéni vállalkozó több mint fele nyereséget mutatott ki bevallásában, ezek összértéke csaknem elérte a 3,5 milliárd forintot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.