Budai Gyula feljelentette a szocialista párt szóvivőjét

Rágalmazás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos az MSZP szóvivője, Török Zsolt ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

MNO
2011. 06. 16. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a feljelentést Török Zsolt Mi lesz Szijjártó Péter és Budai Gyula „pofátlan” millióival? című múlt heti közleménye miatt tette. A kormánybiztos szerint ebben az MSZP szóvivője valótlanul állította, hogy „13 hónapig vett fel etikátlan módon összesen közel 30 millió forint fizetéséből 13 milliót, hiszen a képviselői illetmény mellett államtitkári besorolású bérre is igényt tartott”.

A feljelentésben Budai Gyula kifejti: a novemberi kormánybiztosi kinevezése előtt miniszterelnöki megbízottként dolgozott, amiért az országgyűlési képviselői javadalmazásán felüli fizetést nem kapott. Miután kinevezték kormánybiztossá, vagyis körülbelül hét hónapja, a képviselői fizetése mellett államtitkári bérezésben részesül.

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint azonban Török Zsolt állításai azt a látszatot keltik, „miszerint a ténylegesnél lényegesen korábbi időponttól és jóval nagyobb összegben kaptam fizetést az általam ellátott kormánybiztosi és országgyűlési képviselői tevékenységem után”. A fideszes politikus ezért jelentette fel rágalmazás gyanújával az MSZP szóvivőjét.

Budai Gyula emellett arról tájékoztatott, hogy a fizetésének azt a részét, amely az elmúlt fél évben meghaladta a kétmillió forintos bérplafont, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány kapja. Hozzátette, az elkülönített számlán kezelt összeg felhasználásáról az egyeztetések már márciusban megkezdődtek Hegedűs Zsuzsával, az alapítvány kuratóriumának elnökével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.