Céljuk a mielőbbi lebonyolítás

Az Országos Mentőszolgálat bízik abban, továbbá mindent megtesz azért, hogy a mentőautók beszerzésére kiírt tender révén még az idén szolgálatba állhassanak az új mentőkocsik.

MNO
2011. 06. 15. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) szerdai határozatára reagált. A KDB közlése szerint az Országos Mentőszolgálat 32 mentőautóra írt ki tendert, de az ajánlatokat nem megfelelően értékelte, így a Közbeszerzési Döntőbizottság az eljárást lezáró döntést megsemmisítette. Az Országos Mentőszolgálatnak nettó 679 millió forintja volt a teljesen felszerelt kocsikra.

Mint írták, az ajánlatkérő (Országos Mentőszolgálat) a Scorpio ajánlatát kizárta, mivel a becsatolt töréstesztről nem volt megállapítható, hogy az csak az üres autóra, vagy pedig a felszerelt mentőkocsira szól. A kizárt Scorpio indított jogorvoslati eljárást, de a kizárását jogszerűnek minősítette a KDB is. Az általa a többi ajánlattal kapcsolatos kifogások közül viszont többet elfogadott a KDB, ezért kell újraértékelnie az Országos Mentőszolgálatnak az ajánlatokat.

Győrfi Pál a közleményében azt írta, a KDB határozatát még csak az internetről ismerik. Amint a határozatot hivatalosan is megkapják, jogászaik meghatározzák az abból eredő teendőinket – tette hozzá. „Célunk továbbra is a mielőbbi, jogszerű lebonyolítás, hiszen a mentőjármű-beszerzés sürgető feladat” – hangsúlyozta a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.